המזונות שאינם מומלצים לסובלים מדלקות מפרקים
חיטה וגלוטן - מייצרים תגובה דלקתית, במיוחד אצל אנשים שגופם אינם סובל את מרכיבים אלה.
מעי דולף מאפשר לרעלים ופסולת להיכנס למחזור הדם. הגוף מזהה אותם כגורמים מסוכנים ומפעיל את מערכת החיסון שלו, היוצרת דלקת, שלעתים מתמקדת במפרקים. רוב הסובלים ממעי דולף רגישים לגלוטן.
מוצרי חלב - רבים מכילים את חלבון הקזאין. קזאין עלול לגרות רקמות סביב המפרקים. גירוי מעין זה יכול לגרום לדלקת באזור.
שמן תירס - כל מזון המכיל חומצה שומנית של אומגה 6, ברמות ריכוז גבוהות (כמו חטיפים למיניהם ומזונות רבים אחרים), עלול לגרום לדלקת. יש להימנע לא רק משמן תירס אלא גם מכל שאר השמנים המסחריים המופקים מזרעים.
מזון מטוגן ומעובד - הקטנת הצריכה של מזון מטוגן ומעובד, יכולה להפחית דלקות ולהשיב לגוף את ההגנה הטבעית שלו.
מלח וחומרים משמרים - רבים מהמזונות המיוצרים כבר שנים רבות, מכילים כמויות מופרזות של מלחים וחומרים משמרים.
תוצרים סופיים (AGES) - תוצרים שנוצרים מתהליך סכרור חומצות אמינו, כתוצאה מתהליכים מלאכותיים כמו טיגון, צליה, חימום, פיסטור והמתקה, שעוברים המזון ורכיביו. במוצרים כמו: קרקרים פריכים, עוגיות, שמנת, חמאה וגבינה ריכוז התוצרים הסופיים הוא גבוה מאוד. צריכה של מוצרים אלה תוקפת חלבונים מסוימים בגוף, מה שמייצר אוטומטית תגובה של מערכת החיסון, השולחת סוכנים דלקתיים להילחם בגורם המתקיף.
הציטוקינים, חלבונים קטנים שמהווים את הבסיס לתקשורת בין תאי מערכת החיסון ובין תאים השייכים לרקמות הגוף, גורמים לדלקת באזור המפרקים ומגבירים את הסימפטומים של דלקת קיימת.
ירקות ממשפחת הסולניים - מכילים סולנין. צריכת ירקות ממשפחה זאת כמו: חצילים, פלפלים, עגבניות ואפילו תפוחי אדמה, עלולה להגביר את כאב המפרקים. בטטות לא נכללות ברשימה ומותר ואף רצוי לאכול אותן.
סוכר - מעורר את הציטוקינז שמגביר את דלקת המפרקים ומתוך כך גם את הכאבים.
פחמימות מזוקקות - קמח לבן, תפוח אדמה לבן, אורז לבן ודגנים- בעלי ערך גליקמי (רמת סוכר) גבוה מאוד עלולים להחמיר את דלקות המפרקים.
אלכוהול וטבק - גורמת להתפתחותן של דלקות מפרקים מסוימות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה